Рафа преодоля трудно препятствие по пътя към десетата



19-04-2017 18:28 | Любомир Тодоров

Четвъртият поставен Рафаел Надал стартира с лесна победа участието си на "Мастърс 1000" турнира на клей в Монте Карло.


Испанецът, който е печелил рекордните девет пъти трофея в Княжеството, спечели срещу Кайл Едмънд от Великобритания с 6:0, 5:7, 6:3 след два часа и 17 минути игра.


В първия сет, въпреки че имаше проблем с вкарването на първия сервис, Рафа помете стъписания британец за 28 минути. Левичарят от Манакор загуби само 11 точки в частта, която спечели на нула.


Едмънд взе подаването си от четвърти опит и прекъсна серията от шест поредни загубени гейма. Но Надал реши, че това му стига и го проби за 2:1, въпреки че изоставаше с 0:40. Веднага след това обаче 22-годишният англичанин направи рибрейк след двойна грешка на бившия номер едно в света. Кризата при големия шампион продължи, а съперникът се окопити и започна да ниже форхенд уинъри. При следващото си подаване той трябваше да отразява три поредни точки за нов пробив, но при последната изкара топката в аут и резултатът стана 4:2 за Едмънд. В седмия гейм обаче след две непредизвикани грешки на Кайл, Рафа върна брейка, а след това успя и да изравни резултата. В 12-ия гейм роденият в Йоханесбург Едмънд стигна до сетбол и го реализира след поредната грешка на Надал.


Кайл Едмънд, който е 45-и в света, стигна до точка за пробив в четвъртия гейм, но носителят на 14 титли от Големия шлем успя да се защити и да измъкне подаването си за 2:2. Рафа реагира като ужилен и веднага поведе с 40:0, за да направи брейк при втората си възможност. Британецът обаче го върна тутакси на нула. Надал издебна спад в играта на Едмънд и го проби за 4:3. Гълъб прекъсна мача, след като кацна на корта, но Рафа не се разконцентрира и успя да затвърди. В следващия гейм тенисистът от Манакор стигна до мачбол и го осъществи след грешка от бекхенд на съперника.


Следващият съперник на Надал е 14-ият поставен Александер Зверев, който е загубил само 7 гейма в досегашните си два двубоя. Испанецът е спечелил и двата мача срещу двуметровия германец. За последно те играха на Откритото първенство на Австралия, когато Рафа надделя в 5 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини