Федерер: Голямата ми цел е сезонът на трева



20-04-2017 09:17 | Николай Драганов

Роджър Федерер реши да пропусне почти целия сезон на клей, като дори намекна, че не е решил дали ще участва и в Откритото първенство на Франция. Докато се наслаждава на почивка от официални мачове, Маестрото коментира, че силното начало на сезона му отваря страхотната възможност да играе без напрежение.


"Мога да играя изключително свободно. Нямам какво да губя, защото имах страхотен успех от началото на година, което изобщо не съм предполагал", каза Роджър, който има 4045 точки и е водач в годишната ранглиста.


"Може би свърших много неща правилно в края на миналата година, когато тренирах за завръщането си. Имах нужда от почивка, коляното ми не беше добре, а когато се завърнах изживях истински сън. Не можех да повярвам и се надявам, че сегашната почивка по време на сезона на клей също ще ми помогне. Имам големи надежди за сезона на трева, ще бъде много вълнуващо. Моята голяма в цел в момента е да се подготвя максимално за сезона на трева и покажа най-доброто от себе си там", добави носителят на 18 титли от Големия шлем.


На трева Федерер ще играе в Щутгарт, Хале и Уимбълдън. В Щутгарт през миналия сезон Роджър отстъпи на полуфиналите пред Доминик Тийм.

 

"Ще бъде много добре, ако стартирам добре на Mercedes Cup. Същевременно не смятам да се поставям под напрежение, като си казвам, че всичко освен крайна победа ще бъде провал. Мисля, че дори просто да прекарам седмица на тревата в Щутгарт ще ми бъде от голяма полза. През миналата година играх за първи път там, знам какво да очаквам и мисля, че мога да спечеля", заключи той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини