Гофен с първа победа над Джокович



21-04-2017 20:11 | Любомир Тодоров

Давид Гофен си осигури участие на полуфинала на турнира от "Мастърс 1000" в Монте Карло.


Десетият поставен белгиец спечели с 6:2, 3:6, 7:5 двукратния шампион и №2 в схемата Новак Джокович след повече от два часа и половина игра. За Гофен това беше първи успех срещу сърбина в шестия мач помежду им.

Финалистът от София и Ротердам проби още в първия гейм. Веднага след това Ноле имаше точка за рибрейк, но белгиецът се защити. Гофен продължи да доминира и направи втори пробив за 4:1. При 5:2 Давид сервираше за спечелване на частта. Той стигна до сетбол и го реализира с бекхенд уинър на линията.


Джокович трябваше да спасява две точки за пореден брейк в третия гейм на следващата част. Веднага след това сърбинът на свой ред проби, при това на нула, за да поведе с 3:1, а след това затвърди, отново без да загуби точка. Топка в аут прекъсна серията на Ноле от 11 поредни спечелени разигравания в следващия гейм. В осмата игра при начален удар на белгиеца бившият номер едно в света стигна на два пъти до сетболи. Но Гофен ги отрази с прецизни сервиси по диагонала. При 5:3 Джокович на свое подаване поведе с 40:15 и изравни частите при общо четвъртия си сетбол след бекхенд в аут на съперника.


Новак започна с пробив и в заключителната част. Той поведе с 40:0 и реализира третата си възможност, а след това затвърди бързо. В третия гейм Гофен спаси брейкбола, за да остане в срещата. Шестият гейм продължи повече от 13 минути. В него Джокович отрази цели пет точки за връщане на пробива, преди да успее да вземе подаването си. Белгиецът все пак върна пробива за 4:4. В 12-ия гейм Гофен стигна до два мачбола, но 29-годишният белградчанин ги отрази. После Ноле спаси още два. Но при петия Давид триумфира след топка в мрежата на съперника.

 

На полуфинал белгиецът очаква спечелилия в мача между деветкратния шампион в Монте Карло Рафаел Надал и Диего Шварцман.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини