Рафа: На полуфинал съм, това исках



Рафа: На полуфинал съм, това исках
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
22-04-2017 09:35 | Николай Драганов

Носителят на 9 титли от "Мастърс" турнира в Монте Карло Рафаел Надал трябваше да осъществява обрат в първия сет и да се справи с вдъхновената игра на Диего Шварцвам във втория по време на техния четвъртфинален сблъсък, спечелен все пак от испанеца след 6:4, 6:4 за 100 минути на корта.


"Не беше лесно да намеря начин да спечеля, но играе много по-добре в последните геймове, с повече агресия от форхенд. Най-накрая намерих начин да му създам неприятности на съперника си", каза Надал. "На полуфинал съм. Това исках, страхотно начало на сезона на клей", добави испанецът, който 61 победи и едва четири загуби в Княжеството.


В опит да достигне до 11-ти финал и евентуално до рекордна титла №10 в Монте Карло, Рафа ще се изправи срещу Давид Гофен. Любопитна подробност е, че двамата никога досега не са се срещали на корта в официален двубой.


"Той е страхотен играч, играе прекрасно през целия сезон. Печели много мачове. Наясно съм, че той може да победи всеки, самият Давид също го знае", призна Надал. "С всеки изминал мач натрупва повече увереност. Още през миналия сезон казах, че може да се бори за челните места, защото е завършен играч на всички настилки. Може да играе добре навсякъде, а това е много важно в днешни дни", подчерта Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини