Надал: Важното е да остана здрав и на същото високо ниво



27-04-2017 10:17 | Николай Драганов

Рафаел Надал продължава да се наслажава на любимата си част от сезона - мачовете на червени кортове. След рекордната 10-та титла в Монте Карло испанецът вече е в Барселона, където записа първа победа в откриващия си двубой.


"Играя добре от началото на сезона. Тъкмо спечелих трофей, щастлив и развълнуван съм. Аз съм там, където искам да бъда - понастоящем в Барселона. След това ще почина и ще се подготвя за Мадрид и Рим", коментира Матадора.


"Да спечеля в Моне Карло беше страхотно, защото това е специален турнир за мен. Там спечелих първата си "Мастърс" титла. Чувствам се добре както на форхенд, така и на бекхенд. Чувствам се добре на мрежата и мисля, че съм във форма. Но всеки мач и всяка седмица е сама за себе си.

 

Емоционално съм стабилен и ако нещата в Барселона не се развият както трябва, това няма да бъде защото не съм дал всичко от себе си, а защото някой друг ще се е представил по-добре", обясни Рафа.


Запитан дали има какво да подобрява, той отговори утвърдително. "Всеки има, защото в спорта и в живота не съществува съвършенство. Имах шансове да спечеля всички титли тази година. Важното е да остана на високо ниво и да се запазя от контузии през целия сезон".


В първия си мач на новата "Писта Рафа Надал" в Барселона испанецът се наложи над Рожерио Дутра Силва с 6:1, 6:2 за 75 минути.

 

"Благодаря на организаторите за тази чест. Това е един от най-важните турнири за мен, един от турнирите, на които съм имал най-страхотните моменти в кариерата си. Това място означава наистина много за мен, а решението кортът да бъде кръстен на мое име го прави още по-специално", обяви той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини