Шамил Тарпищев е ′Почетен професор′ на НСА (снимки)



27-04-2017 17:02 | Tennis24.bg

Президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпищев бе удостоен със званието „Почетен професор“ на Национална спортна академия „Васил Левски“, а  мотивите за това решение са изключително сериозния принос и заслуги на г-н Тарпищев за развитието на тениса в световен мащаб.

Водещ на официалната церемония бе зам.-ректорът по учебната и международната дейност проф. Татяна Янчева, а неговата изключително богата биография бе представена от зам.-ректор по учебната работа доц. Николай Изов.

Официални гости в Заседателната зала на НСА бяха министърът на младежта и спортна проф. Даниела Дашева, кметът на район Студентски Димитър Дилчев и зам.-кметът Велина Белева, ген. секретар на БОК Белчо Горанов, председателят на БФ Тенис Стефан Цветков, ген. секретар на федерацията Катерина Генова и пресаташето на посолството на Руската федерация Анастасия Капанова. Да поздравят г-н Тарпищев, в залата бяха и голяма част от ръководството на НСА, екипът на родната тенис федерация и приятели на тениса в България.

Ректорът проф. Пенчо Гешев изчете мотивите за избора на г-н Тарпишев за удостояването му с почетното звание и му връчи медал и грамота от Национална спортна академия. Той изрази надеждите си новият член на Академичната общност да бъде чест посетител на Академията в бъдеще. Поздравите си към г-н Тарпишев в изказванията си отправиха проф. Даниела Дашева, Белчо Горанов и Стефан Цветков, които изтъкнаха упоритата му работа като треньор и дългогодишния му опит като изключително важни за развитието на тениса, както в Русия така и в световен мащаб.

Новият „Почетен професор“ изнесе публична лекция на тема „Модерният тенис“, която предизвика очакван интерес, както сред специалистите от катедра „Футбол и тенис“, така и сред гостите и студентите в залата, които я изслушаха без превод от руски. В нея той описа визията си за сложността на съвременния тенис и пътя по който се вземат решения за промените в него,  сподели моменти от своята методика за обучение на млади състезатели и отново заяви силната си привързаност към България и добрата работа с федерацията ни по тенис. Г-н Тарпищев отдели време и да отговори на всички зададени въпроси, които възникнаха след приключване на лекцията.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини