Двама българи в основната схема на Санта Марина Къп



03-05-2017 10:34 | Tennis24.bg

Третото издание на международния турнир Santa Marina Cup ще се проведе от 6 до 14 май 2017 година във Ваканционно селище Санта Марина. Турнирът е с награден фонд 15 000 долара и е част от календара на сериите Futures на ITF.

България ще бъде представена от Димитър Кузманов и Габриел Донев, които ще стартират директно от основната схема в престижния турнир, а в квалификациите ще се борят още някои от най-талантливите ни играчи. До момента заявка за участие са подали повече от 70 състезатели от 20 страни и няколко континента.

Santa Marina Cup започва с квалификации от 6 до 8 Май 2017, а на 9 май стартира борбата в основната схема, която включва тридесет и двама състезатели. Финалът на сингъл ще се играе на 14 Май 2017 г., а състезанието на двойки ще бъде в периода 8-12 Май.

От FPI Hotels & Resorts заявиха, че достъпът за зрителите ще бъде безплатен, а за тези, които биха искали да съчетаят тенис от високо ниво и почивка във Ваканционно селище Санта Марина, домакините са подготвили преференциални цени за настаняване. Повече за актуалната оферта можете да откриете тук.

В миналогодишното издание на турнира, Габриел Донев отпадна на полуфинала от Александър Лазов, който от своя страна отстъпи във финалния двубой пред водача в схемата Давид Перес Санс (Испания) с 2:6, 3:6.

Сезонът в ТЦ “Санта Марина” се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис, Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига и Интерактивна тенис лига.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта /ITF сертифицирана акрилна настилка/ с фантастична гледка към морето. В последните две години в тенис курорта са проведени над 20 престижни национални и международни състезания, включително и 5 турнира от веригата на Международната тенис федерация (ITF). До момента над 350 състезатели от повече от 35 страни са взели участие в ITF сериите в Созопол, като през периода Септември-Октомври 2017 тенис центърът в Санта Марина ще бъде домакин и на още три турнира от програмата на ITF.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини