Журналисти се състезаваха на мемориала ′Григор Христов-Гришата′



04-05-2017 15:10 | Tennis24.bg

Доста интересни и нестандартни битки предложиха състезателите на мемориала "Григор Христов - Гришата" в надпреварата за журналисти и приятели на Гришата на Националния стадион "Васил Левски" тази сутрин.

В тласкането на гюле при мъжете миналогодишният победител при журналистите Румен Рангелов (списание "Атлетика") отстъпи титлата си. Този път Рангелов остана на трета позиция с 12.28 метра. Шампион във втория мемориал "Григор Христов - Гришата" стана бившият ни национален състезател в скока на дължина Николай Атанасов-Джоко, който изпрати 4-килограмовото гюле на 13.57 м. Сребърния медал извоюва Ивайло Лазаров (списание "Атлетика") с 12.43 м.

В тази дисциплина участваха и двама представители на Ес Медиа - Николай Кръстев (списание "Спринт") и Любомир Тодоров (Tennis24.bg). Резултатите им показаха, че и двамата се развиват възходящо и че имат какво да надграждат за догодина.

Цветелина Кирилова показа завидно майсторство в сектора за тласкане на гюле при дамите, където спечели с 8.92 м още в първия опит. Тя победи олимпийската шампионка в тройния скок от сидни 2000 Тереза Маринова, която се нареди втора със 7.68 м, но се заказани догодина да вземе реванш за загубата. Третото място при жените в тази дисциплина зае Рая Иванова (Sportal.bg).


Миналогодишните шампиони на 800 метра при мъжете и жените - Цветелина Кирилова и Илия Илиев (БНТ), защитиха титлите си по категоричен начин, като Кирилова успя да победи и голяма част от представителите на силния пол. Втори на две обиколки при мъжете завърши Боян Бойчев (списание "Атлетика"), а трети след атака във финалните метри финишира главният редактор на списание "Атлетика" Антон Бонов, който изпревари представителя на "Блиц" Пламен Славов.

В спринта на 100 метра миналогодишният шампион при мъжете Милен Цветанов (списание "Атлетика") затвърди позициите си с нова победа с 12.05 сек. Представителите на bTV и БНТ Димитър Тасев и Илия Илиев се вкопчиха в здрава битка за второто място, като в крайна сметка среброто извоюва Тасев с 12.35 сек, а бронзът остана за Илиев с 12.45 сек. 

Да почетат Григор Христов на Националния стадион "Васил Левски" дойдоха много журналисти, които са работили с него през годините, както и много негови приятели.  Всички засвидетелстваха своето уважение към емблематичния журналист, който на днешната дата щеше да навърши 81 години. Надпреварата се проведе пред погледа на съпругата му Сузи Христова, която награди и част от медалистите сред журналистите и приятелите на Гришата. Тя благодари на всички, които са дошли днес на стадиона в негова памет. 

Григор Христов-Гришата е спортният журналист посветил живота си на леката атлетика и българинът посетил най-много атлетически състезания. Той написа хиляди статии за леката атлетика и издаде няколко книги за любимия спорт преди да си отиде в началото на 2015-а година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини