Радванска пропуска Мадрид и Рим, рекордът й в Шлема е застрашен



06-05-2017 09:46 | Николай Драганов

Световната №8 Агниешка Радванска няма да вземе участие на силния турнир при жените в Мадрид заради контузия в крака. Трамвата ще извади полякинята и от надпреварата в Рим, а под въпрос е участието и на "Ролан Гарос".


Ако не се възстанови навреме, за да вземе участие в Откритото първенство на Франция, Радванска ще прекъсне серия от 43 последователно участия в турнири от Големия шлем. Тя не е пропускала надпревара от Голямата четворка от своя дебют през 2006 година на Уимбълдън. 


Радванска не даде подробности за своята контузия, но обяви, че чувства болки дори когато ходи. "От няколко седмици имам проблеми с крака. Всъщност, от месеци, но сега положението се влоши, а клеят не помага", заяви полякинята пред журналисти в Мадрид в петък, когато обяви решението си.


"Опитах всичко, за да дойда тук и да играя, но за съжаление ще бъде по-добре да се възстановя на 100% и да се опитам да се завърна в Париж в топ форма", каза Радванска, която взе участие в демонстративния тайбрек турнир и спечели първия си мач срещу Гарбине Мугуруса, но загуби във втория от Светлана Кузнецова. 


"Надявам се, че ще се оправя. Не съм пропускала турнир от Големия шлем от 10 години, така че ми е много трудно да си го представя. Така че съм с настройка да играя в Париж, но разбира се, не мога да предвидя нищо", добави Радванска, която никога не е прескачала четвъртфиналната фаза на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини