Ферер: Не е дошъл моментът за отказване



Ферер: Не е дошъл моментът за отказване
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-05-2017 09:59 | Николай Драганов

Бившият №3 в света Давид Ферер коментира спекулациите относно своето оттегляне от активна спортна кариера. 35-годишният испанец е професионалист от 17 години, но от няколко сезона насам не е познатото топ ниво.


По-слабото му представяне, което го смъкна до №31 в света повдигна въпроса дали не е време Ферер да остави ракетата. "Когато дойде моментът, в който реша, че искам да прекарвам повече време със семейството си или да отворя нова страница в живота си, тогава ще спра. Но не сега", заяви испанецът, който ще играе на полуфинал в Ещорил срещу 10 години по-младия си сънародник Пабло Кареньо Буста.


Ферер винаги е бил известен като уникален боец и дълги години беше част от Топ 10 при мъжете, въпреки че не разполага с физиката на почти всички останали водещи играчи при мъжете. Въпреки своята непримиримост и силен дух, самият испанец не е особен оптимист, че може отново да се завърне в Топ 10.


"Знам, че не мога да бъда в Топ 10 отново, но аз се забавлявам да играя. Все още имам какво да подобрявам и обичам тениса", подчерта той. Най-доброто му представяне през сезона е именно полуфиналът в Ещорил. Ферер е финалист от "Ролан Гарос" през 2013 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини