Бушар се закани на Шарапова



07-05-2017 12:23 | Николай Драганов

Южени Бушар спечели своя първи двубой в календара на WTA от 20 януари тази година, като надигра с 6:4, 4:6, 6:1 Ализе Корне в двубой от първи кръг на турнира в Мадрид.


Красивата канадка очаква повече от любопитен съперник във втори кръг - това ще бъде победителката от мача между Мария Шарапова и Миряна Лучич Барони. В последните седмици Бушар влезе в остър медиен сблъсък с Шарапова, като я нарече "измамница". 


"Надявам се, че ще мога да играя срещу Мария. Мисля, че ще имам малко повече мотивация. Но е много важно, щом веднъж стъпя на корта, независимо кой ще бъде отсреща, да се фокусирам върху тениса. В противен случай е лесно да изгубиш концентрация", заяви Бушар.


На пресконференцията след двубоя с Корне канадката коментира своята трудна година. "Имах наистина тежки няколко месеца. Някои наистина трудни моменти. Опитвам се да се справя с тях, работих върху психическата си настройка, опитах да се преоткрия. Работих и върху техническата част, върху някои удари. Всичко това ми показа, че имам много върху какво да работя и все още съм в този процес. Все още съм в началото на своето подобрение. Но ще продължавам напред", коментира тя.


И добави, че е горда с победата си, тъй като "дори да спечели победа е голяма стъпка" за нея, тъй като не и се е случвало отдавна. "Губех, но все още усещах голямо напрежение, че трябва да печеля. Казах си: Загубих нещо като пет поредни мача в първи кръг, не би трябвало да имам какво да губя. Опитах се да променя настройката си малко, както и да спра да се тревожа от странични неща. Постепенно се опитвам да се върна на правилния път", подчерта тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини