Рафа отменя пресконференция заради болно ухо



07-05-2017 17:10 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

4-кратният победител в Мутуа Мастърс в Мадрид (6,4 милиона евро награден фонд) Рафаел Надал изненадващо отмени задължителната по норми на АТП пресконференция преди старта на турнира. 30-годишният испанец се извини, че има болки в ухото и отложи разговора с журналисти за понеделник.

Преди това по обяд Рафа направи здрава тренировка на откритите кортове и дори си побъбри приятелски с Новак Джокович, който се готвеше след него. Днес в Испания се празнува Денят на майката и със сигурност Рафа е приготвил подарък и нещо специално за своята.  

Междувременно организаторите обявиха, че Григор Димитров е трети по популярност в турнира (Туитер-феновете) след Надал и Джокович.

Лидерът в мъжкия тенис Анди Мъри, който в петък тренира с Григор Димитров, каза че е доволен от подготовката си и се надява на добро участие в „Каха Махика“.
 
„Харесвам условията тук, има добра храна, височината подхожда на стила ми, идват много фенове и на тренировки, всичко е важно. Последните 2 дни тренирах добре. Доста за сервис, мисля влизам във форма, защото не е лесно да я върнеш след загуби. Имам високи изисквания и очаквания в тази важна чст от сезона, мотивиран съм.“

Анди избегна спецовете на червено в горната част от схемата, Гришо или Доминик Тийм са първите сериозни съперници евентуално за осминафинал.

„Харесвам началото на клей-сезона, удобно ми е повече от на твърда настилка с натурални движения по корта. Имам добри резултати на червено в последните 2-3 години, гърбът ми също е добре. Чувствам се ОК физически, а идват сериозни турнири. – каза шампионът тук от 2015 и финалист 2016. - Разочарованито този сезон бе Австралия, имах по-големи очаквания, после дойде проблема с лакътя, говорихме много с екипа ми след Монте Карло, взех си поуки. В Барселона спечелих 3 мача за 3 дни, имах 3-часов с Рамос, пробвах различни неща.“

Мъри коментира и ситуацията с Новак Джокович:
„Колкото и да е успешен тандем, не е леко да тренираш и пътуваш с един и същи човек 10-11 години, в наши дни е странно да се види, толкова много време заедно. Новак може би има нужда от промяна, не знам, не сме говорили”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини