Мъри призна: Под огромно напрежение съм



27-01-2011 16:04 | Станко Димов

Първата ракета на Великобритания Анди Мъри сподели, че се надява да се пребори с наорежението преди полуфиналния мач на Australian Open срещу Давид Ферер. Двамата излизат на корта утре, като победителят от тях ще бъде съперник на Новак Джокович в двубоя за титлата. Както е известно по-рано през деня сърбинът доста изненадващо победи в 3 сета шампиона от миналата година Роджър Федерер.


Любопитното е, че Ферер води с 3:2 победи в сблъсъците с Мъри. Когато обаче двамата са играли на твърди кортове испанецът няма дори спечелен сет. Всички загуби на Мъри пък са на любимия за Ферер клей.


"Той е страхотен играч, който се задържа дълго време в елита ма мъжкия тенис. Ферер е много постоянен, а освен това сега се намира във форма. Движи се добре на корта, всички удари му се получават и със сигурност ще ми бъде много трудно срещу него", коментира Мъри.

 

След отказването от професионалния тенис на Тим Хенман, тенис феновете на Острова се надяват, че Мъри ще ги дари с първа титла от Големия шлем от 1936-та година насам (Фред Пери). Мъри призна, че поради тази причина чувства напрежение преди големит мачове, но това не може да го откаже да продължи да преследва класиране за трети път на финал в Шлема.


"Усещам напрежението. Сигурен съм, че в мача с Ферер също ще бъде така, но аз ще дам всичко от себе си, за да се класирам на финала. Разбира се, ако играя за трофея, ще се опитам да го спечеля.


"И преди съм бил в такава ситуация, затова знам какво да очаквам. Когато дойдат последните мачове и турнирът е към края си всеки иска да покаже най-доброто от себе си. Всеки се стреми да извади най-добрите удари, да се раздаде докрай. Понякога това пречи", сподели още Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини