Пике влиза в тениса?



11-05-2017 19:47 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Испания

Футболистът на Барселона Жерар Пике бе забелязан 2 дни на трибуните на силния тенис турнир Мутуа Мадрид Оупън с общ награден фонд 11 милиона евро, дори стана атракция като бе освиркан от публиката, след като остана прав по време на едно разиграване и съдията му направи забележка.

Мъжът на попзвездата Шакира е любител на аристократичния спорт, често играе, гледа турнири, (също и покер), но според публикация на вестник „АБС“ защитникът е имал и бизнес дела в испанската столица.

Жерар преговарял с шефове от АТП и ИТФ за организиране на нов турнир на първите 16 тенис нации, подобен на Дейвис Къп, където 1 седмица да се играе във формат „плайоф“ за престижна титла (с парични премии). Говори се за инвестиция от 300 милиона евро и възможно първо седалище „Каха Махика“ в Мадрид с отличната база, хотели, развлечения, култура и транспорт.

„Страшно го уважавам за това, което е постигнал Жерар като футболист, също и за идеите, които има. Няколко пъти говорихме с него, няколко проекта има с различни аспекти, свързани е с доста неща, с национални федерации, спонсори, програми на турнири и тенисисти, може да е само позитивно за развитието на играта. Още е рано да се обявят конкретни неща. Доволен съм, че има хора като Жерар, които показват желание, инвестират време и усилия да създаван нови неща.“ – коментира специално за Tennis24.bg вторият в света Новак Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини