Димитър Кузманов стигна полуфинал в Санта Марина



12-05-2017 18:01 | Tennis24.bg

Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на Международната федерация по тенис (ITF), който се провежда на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.

Кузманов постигна поредната си двусетова победа срещу французина Самюел Бенсусон с 6:3 5:0 и отказване на съперника поради контузия след точно един час игра. 23-годишният пловдивчанин, който е поставен под №4, ще спори за място във финала срещу №2 в схемата Роберто Ортега-Олмедо. Испанецът разгроми днес Драгош Константин Игнат (Румъния) с 6:1 6:1.

Французин и руснак ще се срещнат в другия полуфинал на сингъл. Водачът в схемата Албано Оливети обърна румънеца Георге Ботезан с 3:6 6:3 6:2, а Ян Сабанин се наложи над Михал Конечни (Чехия) в най-оспорвания четвъртфинален двубой в Созопол с 3:6 6:3 7:5 след 140 минути игра.


Чехът Михал Конечни и испанецът Роберто Ортега-Олмеда станаха шампиони на двойки на „Санта Марина Къп“. В изключително оспорван и интересен финал те победиха поставените под №1 в схемата румънци Виктор-Мугурел Анагнастопол и Виктор Влад Корнеа с 4:6 7:5 11:9. Шампионите получиха купите си от изпълнителния директор на "FPI Hotels& Resorts" Никола Петков.

Международният турнир за мъже „Санта Марина Къп“ е поредното състезание от богатия календар на ТЦ „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).
Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните две години в тенис курорта са проведени над 20 престижни национални и международни състезания, включително и 5 турнира от веригата на ITF. До момента над 350 състезатели от повече от 25 страни са взели участие в ITF сериите в Созопол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини