Младенович ще спори за трофея в Мадрид



13-05-2017 08:50 | Николай Драганов

Кристина Младенович ще се бори за трофея от турнира в Мадрид след победа с 6:4, 7:6(4) над бившата №1 в света Светлана Кузнецова на полуфиналите. Нейна съперничка в битката за титлата ще бъде Симона Халеп, която по-рано през деня се наложи над Анастасия Севастова.


"Това е моят първи финал на сингъл тук, много съм щастлива. Това е специална победа. Беше много трудно срещу Светлана, тя ми е добра приятелка", каза Младенович след победата над своята партньорка на двойки.


"Финалът срещу Халеп ще бъде много труден, трябва да се подготвя. Тя играе качествен тенис, но аз съм в добра форма и се чувствам уверена", добави русокосата французойка. Младенович води с 3:1 в преките двубои срещу Халеп и спечели в два сета последния им сблъсък през март в Индиън Уелс.


"Тази статистика няма голямо значение, защото никога не сме играли на клей. Ще бъде съвсем различно предизвикателство, освен това Симона има далеч повече опит на финали, особено тук в Мадрид", коментира още Младенович по адрес на своята съперничка, която ще играе на трети финал в испанската столица.


След като загуби първите си два мача през новия сезон в Хобарт и на Australian Open, французойката успя да намери играта си в последните месеци. Тя успя да спечели титлата в Санкт Петербург, игра финал в Акапулко и през миналата седмица в Щутгарт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини