Доминик Тийм в битка за първа Мастърс титла



14-05-2017 08:27 | Николай Драганов

Доминик Тийм ще спори с Рафаел за Надал за титлата от "Мастърс" турнира в Мадрид. Австриецът се наложи с 6:4, 6:4 над Пабло Куевас във втория полуфинал, продължил след полунощ.

 

"Чувствам се страхотно. Означава много да играя първи финал на такова ниво. Тези турнири са много силни, така че е невероятно да стигна толкова далеч. Много съм щастлив и ще дам всичко от себе си, дано се получи хубав финал", заяви Тийм след победата.


До този момент Надал и Тийм са се срещали четири пъти, като испанецът води с 3:1 победи. Любопитна подробност е, че всичките им двубои са на червени кортове. Двамата се срещнаха само преди седмица в Барселона, отново на финал, когато Надал изгуби едва пет гейм по пътя към титлата.


"Мисля, че той изигра много добър мач в Барселона. Аз също играх добре. Ако аз съм в най-добрата си форма и той също е в нея на клей, той най-вероятно просто е по-добрият играч. Ако погледнеш постиженията му тази настилка, те са невероятни. Но днес е друг ден, ще се опитам да бъде по-добър и да направя онези неща, които не направих в Барселона. Нека видим какво ще се случи", добави световният №9, който спаси пет мачбола в двубоя си срещу Григор Димитров.


В мача срещу Куевас австриецът не подари дори точка за пробив и изравни преките двубои на 1:1 победи, взимайки реванш за загубата си на "Ролан Гарос" през 2015. Двамата могат да се срещнат отново още във втори кръг в Рим след няколко дни. До турнира в Мадрид Тийм имаше четири участия на четвъртфинал в "Мастърс" турнири, но счупи каръка срещу Борна Чорич в петък. 
Австриецът се намира в серия от 14 победи и 2 загуби на червени кортове, като в началото на сезона успя да спечели титлата в Рио де Жанейро. В допълнение към това, той успя да запише и първа победа над действащ №1, побеждавайки Анди Мъри в Барселона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини