Вердаско: Давиденко и останалите нямат шансове срещу Федерер и Надал



25-01-2010 19:10 | Станко Димов

Фернандо Вердаско съвсем логично остана много разочарован, след като загуби в четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия от руснака Николай Давиденко с 2-6, 5-7, 6-4, 7-6 (5), 3-6.

"Винаги е трудно да се върнеш в мач като моя с Давиденко. Но ти никога не трябва да започваш да си мислиш негативни работи, защото в такива случаи положението само се влошава. Просто трябва да запазиш ритъма си и да продължаваш да играеш и да даваш всичко от себе си", заяви Вердаско.

"В началото на петия сет имах шанс да пробия. Очевидно Давиденко бе много уморен и правеше грешки, резултатът бе 15-40 и сервираше той. Той обаче не спря да играе, въпреки умората, и се бореше до самия край. И двамата бяхме адски уморени, а времето бе горещо и мачът много дълъг. Въпреки това, се опитахме да запазим концентрацията си до самия край", продължи испанецът.

"Не мисля, че играх по-слабо, отколкото срещу Надал миналата година. Просто днес имах по-силен противник срещу себе си. Колкото до Давиденко и шансовете му срещу Федерер, то те не са големи. Просто с Рафа и Роджър е невероятно трудно в 3 от 5 сета. Именно затова те печелят винаги в Големия шлем. За краен победител бих посочил Федерер. Е, и Рафа има шансове, разбира се", допълни още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини