Надал: Опитвам да спечеля всичко, време е за Рим



15-05-2017 08:41 | Николай Драганов

Рафаел Надал спечели трета поредна титла в сезона на клей, като триумфира с общо пети трофей от "Мастърс" турнира в Мадрид, а преди това успя да спечели и другите два големи турнира - в Монте Карло и в Барселона. С успеха в Мадрид Рафа добави титла №30 от "Мастърс" надпревари, като изравни по този показател Новак Джокович.


Надал вече има 15 победи и 0 загуби на клей през 2017 година, като е изгубил едва 2 сета от 32 изиграни на червените настилки в Монте Карло, Барселона и Мадрид. 


"Днес е ден, в който трябва да бъда доволен, да бъда щастлив от този трофей. Това е много емоционална част от сезона. Наистина се наслаждавам на тези турнири. Опитвам се да ги спечеля всичките. Справих се добре в Монте Карло и Барселона, а сега и тук. Надявам се да сторя същото и в Рим", закани се Надал.


Титлата в Мадрид е общо 52-ра за Матадора на клей и под №72 в кариерата му изобщо. От новата седмица Рафа ще застане под №4 в ранглистата, измествайки Роджър Федерер. "Много съм щастлив от това, което постигнах. Трудно е да спечелиш три различни трофея подред на клей, и трите са много важни надпревари", добави той.


Вчерашният му съперник Доминик Тийм загуби за втори път на финал от Надал само в рамките на няколко седмици, тъй като именно австриецът игра за титлата и в Барселона. В Мадрид световният №9 беше по-равностоен и можеше да спечели първия сет, но Рафа все пак взе своето. "Всичко можеше да се случи в края на първия сет, но изиграх важните точки добре", сподели Рафа, който успя да измъкне драматичен тайбрек с 10:8 точки от Тийм. Дни по-рано австриецът спечели с 11:9 точки решителния тайбрек в третата част срещу Григор Димитров.


"Дадох всичко от себе си. Но това беше финал на "Мастърс", моят първи такъв, срещу най-добрият играч на тази настилка. Понякога срещу най-добрите в света губиш дори, когато играеш добре. Така е в тениса - има само един победител", каза австриецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини