Титла за Ивелин Колев във веригата 17+ в Санта Марина



16-05-2017 11:59 | Tennis24.bg

Ивелин Колев стана шампион на първия турнир от Национална тенис верига 17+ за тази година, който бе с награден фонд 1000 лева и се проведе на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. Във финала на сингъл той се наложи с 4:1 4:2 над Милен Димитров, който въпреки загубата пък оглави ранглистата на веригата.

 

Победители на двойки станаха Цветан Петров и Валентин Иванов след победа във финала със същия резултат 4:1 4:2 срещу Милен Димитров и Росен Марков. Турнирът в Созопол премина при превъзходни условия, предоставени от домакините от „Санта Марина“, и с много емоции, качествен тенис и оспорвани двубои.


Националната тенис верига 17+, която се организира от "Санта Марина" и СК "Дема" с подкрепата на Българска федерация по тенис, включва общо пет турнира през 2017 г. - два в Созопол и три в София. Първите двама в крайното класиране на веригата, както и един от тенисистите, участвали във всичките пет турнира, ще спечелят специалните награди от генералния спонсор "ФеърПлей Интернешънъл" - почивки в комплекс "Св. Иван Рилски" в Банско в началото на 2018 г. 


Верига 17+ цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.


Първият турнир от веригата за 2017 г. бе поредното състезание от богатия календар на ТЦ „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL). Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните две години в тенис курорта са проведени над 20 престижни национални и международни състезания, включително от календара на Международната федерация по тенис (ITF).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини