Тийм прекъсна серията на Надал



19-05-2017 18:51 | Любомир Тодоров

Доминик Тийм нанесе първа загуба на Рафаел Надал на клей за сезона и се класира на полуфинал на турнира в Рим от сериите "Мастърс 1000".


Осмият поставен австриец спечели в най-качествения мач до момента на тази настилка този сезон с 6:4, 6:3 срещу седемкратния шампион в състезанието за час и 51 минути игра и прекъсна серията на испанския левичар от 17 поредни победи на червени кортове. Двамата се срещнаха за трета поредна седмица като Надал спечели на финалите в Барселона и Мадрид.


Тийм започна срещата с пробив, който затвърди. Австриецът показа, че си е научил урока от двете поредни загуби от Рафа. Игралият и в София тенисист от Винер Нойщад продължи да доминира, да ниже уинъри и от форхенд, и от бекхенд и направи втори брейк за 4:1. При 5:2 сервираше за сета, но Надал отказа да се предаде и върна единия пробив при четвъртата си възможност. При втория опит да приключи частта обаче Доминик не трепна, поведе с 40:15 и дочака грешка на левичаря от Манакор, за да приключи.


Надал изравни играта, но отново съперникът му стигна до две поредни точки за пробив в петия гейм, които отрази. Тийм постигна своето, като направи брейк за 4:3. Той стигна до брейкпойнта с невероятен печеливш удар от бекхенд по диагонала и го реализира с мощен форхенд по правата. Рафа реагира като ужилен и в следващия гейм поведе с 40:15 след двойна грешка на 23-годишния си опонент. Но Доминик запази хладнокръвие и отрази общо 3 брейкбола, преди да затвърди. В деветия гейм от 15:40 австриецът стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на испанеца.

За Тийм това е втора победа срещу Краля на клея след тази на полуфинала в Буенос Айрес през 2016 година (6:4, 4:6, 7:6).


На полуфинала в Рим победителят очаква спечелилия в сблъсъка между Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини