3 летни храни, които облекчават подутия корем



20-05-2017 10:36 | Tennis24.bg

Понякога без значение дали тренираме или не, подуването на корема е неизбежно. Въпреки че може да се окаже трудно да определим точния източник на този дискомфорт, решението за него може да се крие в консумацията на повече храна. Да, има много храни, подходящи за топлото време, които могат да ни помогнат да се справим с този проблем.

1. Краставици
Тези зеленчуци не просто съдържат кверцетин – антиоксидант, който облекчава подуването, но те зареждат организма с вода, витамин С и цинк, които го поддържат хидратиран и предотвратяват задържането на течности и подуването на корема.Външната обвивка на краставиците също е с високо съдържание на кофеинова киселина – друг антиоксидант, който потиска възпалителните процеси.

2. Авокадо
Този плод е с ниско съдържание на захар и не съдържа фруктоза и сорбитол, за които се знае, че причиняват подуване и газове в червата.Авокадото съдържа разтворими фибри, които подхранват полезните чревни бактерии и подобряват храносмилането.

3. Домати
Храните, които са с богато съдържание на калий, като доматите, могат да облекчат подуването, намалявайки нивата на натрия в организма.Тъй като дехидратацията може да е причина за задържане на течности, консумацията на домати допринася за ежедневната нужда от вода, като по този начин намалява подуването.Доматите също така са нискокалоричен източник на витамин С, ликопен и други антиоксиданти, които определено могат да помогнат срещу подуването на корема.

Източник: Tialoto.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини