Новак Джокович: Сега целта е да стана №1 (видео)



29-01-2011 02:40 | Николай Драгиев

Новак Джокович открои следващата си голяма цел - да се изкачи на върха в световната ранглиста. Сърбинът вярва, че има нужните възможности и е готов да отговори на предизвикателството да се бори с Роджър Федерер и Рафаел Надал. В неделя той ще спори с Анди Мъри за втора титла от Australian Open.

"Винаги съм опитвал да бъда реалист. Аз обаче много добре съзнавам качествата, които имам. Спечелих един турнир от "Големия Шлем", наскоро и Купа "Дейвис", а освен това се представям на високо ниво в последните 3-4 години.

"Ето защо вярвам, че мога да бъда на върха в ранглистата един ден. Да бъда №1 винаги е било моята цел и ще дам всичко от себе си в следващите 2-3 години.

"Това е доста трудно, тъй като трябва да се преборя с Федерер и Надал. Побеждавал съм ги и двамата, но съм губил и много мачове с тях. Уважам ги много, но съм готов за предизвикателството," коментира Новак.

От компанията доставчик на ракети за сърбина и Анди Мъри, пък са изключително доволни, тъй като и двамата финалисти на Australian Open, ползват техните продукти. Така за първи път от 2003 година двама състезатели на HEAD играят един срещу друг във финал. Тогава Андре Агаси побеждава Райнер Шутлер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини