Саша: Да пробиеш и да се задържиш в Топ 10 са съвсем различни неща



22-05-2017 08:46 | Николай Драганов

20-годишният Александър Зверев не скри радостта си от първата "Мастърс" титла в своята кариера, извоювана след престижна победа над Новак Джокович в Рим. Германецът обаче коментира, че вече мисли за бъдещето. 


"Много съм щастлив от начина, по който играх. Щастлив съм от цялото си представяне през седмицата. Но най-вече днес - мисля, че това беше един от най-добрите мачове, които съм играл", заяви Зверев след победата с 6:4, 6:3 над световния №2 и четирикратен шампион в Рим.


"Знаех, че трябва да бъда агресивен от първата до последната точка. Беше много важно да остана агресивен и да не му позволя да води играта", добави Саша относно тактиката си за двубоя с Джокович.


"Когато бях на 11 или 12 си мислех, че до 20-тата си година ше спечеля поне 4 титли от Големия шлем. После, около 16-тата ми годишнина, нещата изглеждаха по-реалистично. Не можех да си представя, че ще бъда в Топ 10 на 20 години. Това е нещо наистина невероятно. Но да влезеш в топ 10 и да се задържиш там са две различни неща. Ще бъде много, много трудно да се утвърдя там", подчерта той.


"Въпреки, че спечелих титлата, ще се завърна на тренировъчния корт съвсем скоро, за да се опитам да подобря играта си. Опитвам се да бъда по-добър и да постигна още", закани се Зверев, който призна, че се чувства уверен срещу всеки един играч на клей, но счита Рафаел Надал за фаворит на "Ролан Гарос".


"Преди тази седмица бих казал, че шансовете ми за спечелване на турнира в Рим са почти нулеви. Но както показах, мога да победя най-добрите и да спечеля големите турнири. Надявам се да продължа в този дух в Париж и нека видим какво ще се случи", пожела си Саша.


"Фаворът определено е Рафаел Надал. Изявен фаворит. Между останалите битката ще е много голяма. Мисля, че Новак отново играе страхотно. Доминик Тийм също показа, че може да играе много, много добре. Така че бих се поставил в този списък, макар че не искам да звуча сякаш съм фаворит или нещо такова. Но играчите, които се представят много добре в последните седмици, определено са сред фаворитите", завърши Александър Зверев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини