Костова сложи край на българското участие в квалификациите



25-05-2017 14:22 | Любомир Тодоров

Елица Костова отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".


Последната останала българка отстъпи след тричасова битка на №18 в схемата Сю Джон Джан от Южна Корея с 6:2, 4:6, 5:7 и напусна надпреварата в Париж.


В първата част имаше общо 6 пробива в 8 гейма, 4 от тях бяха на сметката на българката. След 3:2 тя не загуби повече игра до края на сета.


Вторият започна с маратонски гейм, в който имаше 17 разиграни точки. Корейката проби в него, но Костова тутакси направи рибрейк. После Сю направи пробив за 4:3, но след здрава битка българката върна и него. После азиатката направи нов брейк и този път затвори частта на свое подаване.


Сю Джон Джан започна с пробив и заключителния сет. Елица изравни за 2:2. Корейката направи нов брейк и при 5:4 сервираше за победата. Тенисистката от Кърджали не се огъна, спаси 3 мачбола и изравни резултата. За съжаление съперничката пак проби и подаваше за място в третия кръг на квалификациите. Азиатката поведе с 40:15 и затвори двубоя при първата възможност.


За първата си победа на "Ролан Гарос" от 5 участия Костова заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е №150, както и 9000 евро от наградния фонд.


В петък, от 13:00 часа наше време, е жребият за основните схеми в Париж. Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще научат първите си съперници.

 

За втора поредна година Tennis24.bg ше има пратеник на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини