Вавринка защити трофея в Женева



27-05-2017 18:45 | Николай Драганов

Световният №3 Стан Вавринка триумфира с титлата в турнира от сериите ATP 250 в Женева след победа в три сета над Миша Зверев. Швейцарецът извоюва първия си трофей през 2017 година след обрат - 4:6, 6:3, 6:3 в отделните части.


Това бе трети двубой между първата ракета на Швейцария и намиращият се в момента под №33 в света германец. За по-големия от двамата братя Зверев това бе едва втори финал в професионалния тур, като и този път Миша не успя да стигне до успеха.


Титлата за Вавринка пък е под №16 общо в кариерата му. Швейцарецът може да се похвали и с три трофея от Големия шлем, като не е печелил само Уимбълдън. Финалът в Женева беше втори за Стан през 2017 година, след като по-рано през сезона той отстъпи на Роджър Федерер в Индиън Уелс.


29-годишният Миша Зверев взе първата част във финалния мач след размяна на пробиви в средата на сета - Вавринка първи допусна такъв за 1:2, но веднага след това взе подаването на съперника за 2:2. Последва обаче нов пробив за Миша, който бе удържан до края на първия сет.  


Втората част започна лошо за Зверев, който изостана с пробив и 3:0, а до края на частта нямаше дори точка за връщане на брейка. 

 

В третия сет се повтори сценария от първия, но с обратен знак - три поредни пробива, като Миша загуби подаването си, а след това проби, само за да допусне нов брейк. При 5:3 германецът допусна трети пробив в сета, а това означаваше победа и титла за Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини