Бекер: Кербер да потърси съвет от Щефи Граф



Бекер: Кербер да потърси съвет от Щефи Граф
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-05-2017 09:48 | Николай Драганов

Легендарният германски тенисист Борис Бекер призова своята сънародничка Ангелик Кербер да потърси за съвет 22-кратната шампионка от Големия шлем и също представителка на Германия Щефи Граф. 


Кербер има проблеми, откакто се изкачи до №1 в ранглистата и според Бекер може да получи помощ от човек, който знае какво е да бъдеш на върха. "Ако някой е запознат с напрежението и тежестта от това да бъдеш №1, това е Щефи. Нейните съвети винаги са добри и никога не остаряват. Тя знае какво говори", коментира Бекер.


"Анджи трябва да се обърне към нея за съвет. Фактът, че тя не се представя толкова добре на клей ни е познат от миналата година. Разликата е, че този сезон тя не се представи на ниво и в Австралия, както и на следващите турнири на хард. Това я прави несигурна и нервна. Да станеш №1 е трудно, но още по-трудно е да се задържиш като такъв и точно с това се сблъсква тя в момента", обясни германецът.


"Може би Анджи има грешен подход. Трябва повече да се наслаждаваш на този момент. Тя не е на върха по случайност, а защото е била най-добрият играч за последните 12 месеца", подчерта той. Кербер има 19 победи и 12 загуби през сезона, като е достигнала само един финал. Тя успя да спечели само два мача в три турнира на клей преди "Ролан Гарос". 


В първи кръг в Париж Ангелик има сложна задача, като ще се изправи срещу №40 Екатерина Макарова. Все пак германката има 7 победи и 4 загуби срещу Макарова, като е спечелила последните им четири мача, включително и единственият такъв на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини