Тийм за Tennis24.bg: Никога не бях играл на такава жега в Париж



29-05-2017 10:36 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж

 

Само един час и 20 минути бяха необходими на шестия поставен на "Ролан Гарос" Доминик Тийм, за да победи австралиеца Бърнард Томич с 6:4, 6:0, 6:2 на корт "Сюзан Ланглен". Австриецът беше безкомпромисен и правеше каквото си поиска на корта, включително и хотшот уинър, който предизвика аплодисментите на съперника.Ето какво отговори на въпросите на медиите 23-годишният Тийм на пресконференцията след мача.

 

- Как се чувстваш след тази скоростна победа?


- Беше много горещо и затова съм щастлив, че спечелих в 3 сета. Имах труден съперник и първият сет беше равностоен, мисля. Бях малкo нервен преди мача. Затова съм доволен от представянето си при тези условия.


- Томич каза в интервюто си, че никой не иска да среща Доминик Тийм на клей. Ще коментираш ли?
- Хубаво е да чуя такива думи от добър играч като него. Разбира се, ако играя моя агресивен стил е трудно да се влиза в разигравания срещу мен. Но той не е специалист на червени кортове и се опитваше да скъсява точките, да играе бързо и да наруши моя ритъм. Но като неспециалист не беше подготвен за подобни разигравания.


- Доминик, няма друг тенисист, който да продължава да се изкачва в ранглистата и да играе в толкова много турнири. Като гледаш как възрастни състезатели като Федерер пропускат дори турнири от Шлема, за да почиват по-дълго, би ли променил нещо в мисленето си?
- Точно сега няма да пропусна турнир от Големия шлем (смее се). Не, аз мисля, че тази година играх във всички големи състезания и в не повече от 3 турнира от АТР 250 (б. а. - единият от тях беше в София). Така че не е толкова много. Доста тенисисти играят същия брой турнири. Естествено, когато стана на 30 няма да участвам в толкова много, но сега съм млад и свеж и не виждам проблем. Да, в края на миналия сезон бях уморен, но това ми се случи за първи път. Тази година съм по-внимателен с програмата.

- Какво мислиш за времето, беше ли толкова горещо като в Рио?
- Чак като в Рио де Жанейро не, но наистина беше голяма жега. Никога не бях играл при такава горещина в Париж със сигурност. Разбрах, че времето ще се промени следващите дни, ще има дъжд, ще захладнее. Но на мен ми харесва да играя на топло, защото топката отскача повече, можеш да й дадеш повече топспин. Така че се надявам да си остане топло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини