FPI Bowl за деца до 10 г. започва в сряда в Санта Марина



30-05-2017 10:07 | Станко Димов

На 31 май 2017 г. в Тенис център Санта Марина в Созопол ще стартира третото издание на детския тенис турнир FPI Bowl за наградите на FPI Hotels & Resorts, който е част от календара на домакините за сезон 2017. Състезанието е за талантливи деца до 10-годишна възраст от школите в цялата страна, които ще се състезават в два потока -  момичета и момчета.

Двамата победители ще получат голямата награда на организаторите - осигурено пътуване за участие в Dutch Bowl International в Холандия, част от веригата Ten-Pro Global Junior Tour. Турнирът Dutch Bowl International се провежда в холандския град Гендринген, обикновено през последната седмица на месец януари.

То е едно от най-значимите и конкурентни международни състезания за деца до 11 години и дава отлична възможност за най-малките ни шампиони да премерят сили с връстници от цял свят. Награди са предвидени и за най-добре класиралите се 8 и 9-годишни състезатели.

“FPI Bowl е турнир, който носи послание за “честна игра”, което е особено важно в изграждането на младите спортисти. Вярваме, че е изключително важно да възпитаваме спортния дух на децата, но и едновременно да им предоставяме възможност за развитие. Подготвили сме и специална изненада за малките участници по случай Международния ден на детето на 1 Юни, който съвпада с финала на турнира. Като цяло, детският тенис е приоритет в програмата на Тенис център Санта Марина и освен провеждането на ежегодния турнир FPI Bowl, предоставяме базата за подготовка на най-малките ни таланти под формата на организирани детски тенис кемпове (лагери), което им дава отлична възможност да свикнат с по-бързата GreenSet настилка, да откриват нови приятели и да напредват в тениса”, заяви Никола Петков, Изпълнителен директор на FPI Hotels & Resorts.



Миналата година във ваканционното селище Санта Марина шампионка стана Елизара Янева (“Академик 83”, Пловдив), а в първото състезание през 2015 година наградата получиха Габриела Митева (“15-40”, София) и Димитър Пенчев (“Кристи”, Дряново).

Сезонът в ТЦ “Санта Марина” се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини