Григор изравни рекорда си в Париж (галерия)



31-05-2017 16:52 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж


Поставеният под №11 в схемата на "Ролан Гарос" Григор Димитров се класира за третия кръг и така изравни най-доброто си постижение в Париж, което датираше от 2013 година.


Българинът се наложи над Томи Робредо от Испания с 6:3, 6:4, 7:5 и продължава без загубен сет в турнира от Големия шлем.


Преди да започне срещата треньорът на Гришо Дани Валверду трябваше да помоли зрителки да освободят местата за щаба на тенисиста, които бяха на първия ред на корт №1. Седалките наистина не бяха оградени по никакъв начин, а обозначени само с лепенка Players′Box върху облегалките.


Двубоят започна с продължителни надигравания в битката на бекхендите с една ръка. Димитров взе надмощие в нея и проби за 3:1. До края на сета не позволи на Робредо да стигне до точка за връщане на брейка и убедително го спечели за 38 минути, след което Гришо се окуражи сам с "хайде, момче!". Сервисът на първата ни ракета беше като безотказно оръжие и той спечели 89 процента от точките при вкарано първо подаване.


В четвъртия гейм на втория сет испанският ветеран стигна до първата си точка за пробив, но Димитров го отрази с мощен сервис. Веднага след това полуфиналистът от Australian Open на свой ред направи брейк, след като минаващият му удар не можа да бъде отразен от Робредо.

 


Българинът имаше две поредни точки за пробив за 2:1, но съперникът му успя да се измъкне. В 11-ия гейм обаче Григор успя, след топка в аут на съперника. При 6:5 сервираше за мача, стигна до точка за спечелването му и триумфира! Повече от 10 минути след края на двубоя хасковлията раздаваше автографи на зрителите и се снимаше с тях.

Димитров завърши срещата с 43 печеливши удари при само 29 непредизвикани грещки. Той вкара 68 процента първи сервис и спечели цели 86 процента от точките при разииграванато му.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ НА ГРИГОР


В третия кръг в петък Гришо очаква победителя от срещата между №20 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Таро Даниел (Япония).

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини