Кареньо Буста изхвърли и Раонич



04-06-2017 18:05 | Любомир Тодоров

Поставеният под №20 Пабло Кареньо Буста стигна до първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.


Испанецът надделя над петия в схемана на "Ролан Гарос" Милош Раонич от Канада след 4:6, 7:6(2), 6:7(6), 6:4, 8:6 след 4 часа и 20 минути игра, за да запише и първи успех на тенисист от Топ 10. В предишния кръг Кареньо Буста спря Григор Димитров в три сета.


В петата част Раонич поведе с 3:1 след брейк. Съперникът му го върна тутакси и започна да диктува играта. Кареньо Буста проби на нула за 5:4 и сервираше за мача. Той имаше три точки за приключване на срещата, но канадецът ги отрази и направи рибрейк.

 

Тенисистът от Хихон продължи да натиска опонента си и отново проби за 7:6. Последва драматичен гейм. В него Милош отрази още три мачбола, но при общо седмия капитулира.


На четвъртфиналите във вторник Пабло Кареньо Буста ще играе срещу своя сънародник Рафаел Надал. Деветкратният шампион от "Ролан Гарос" е спечелили и трите мача помежду им.

За неудоволствие на френската публика двубоят между Ришар Гаске и Гаел Монфис завърши след два сета и половина. Мачът бе спечелен от Монфис след 7:6, 5:7, 4:3 и отказване на съперника заради контузия в бедрото.

 

На осминафиналите парижанинът се изправя срещу №3 Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини