Джокович си взима почивка след Ролан Гарос



05-06-2017 14:09 | Станко Димов

Световният №2 Новак Джокович обяви програмата си до септември. В календара на сърбина липсват изненади и той залага на изпипаната тактика от предходните години.

Както обикновено, Джокович няма да участва на нито един турнир на трева преди Уимбълдън. Това означава, че сърбинът ще има на разположение поне 3 седмици след „Ролан Гарос”, за да се възстанови и подготви за третия за сезона турнир от Големия шлем.

През август Ноле ще участва на двата „Мастърс 1000” турнира на твърди кортове – в Монреал („Роджърс Къп”), където е шампион от миналата година и в Синсинати, където никога не е печелил трофея. Миналия сезон Джокович отказа участие в Охайо в последния момент заради контузия.

В края на август Джокович ще играе на US Open, където е финалист от миналата година. След това сърбинът ще участва и в полуфиналите на Купа „Дейвис” срещу Франция, които ще се играят на клей в зала в Лил.

Очаква се по време на US Open Джокович да стане баща за втори път, което може да окаже влияние и върху календара му, но на този етап Ноле е напълно уверен, че ще играе в Ню Йорк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини