Мъри все по-щастлив от играта си, експертите му вещаят финал



06-06-2017 08:48 | Николай Драганов

С вчерашната победа над Карен Хачанов световният №1 Анди Мъри регистрира няколко постижения - победа №650, седми четвъртфинал на "Ролан Гарос" и 23-ти от последните 25 изиграни турнира от Големия шлем. След колебливо начало на годината, което отрежда на британеца място извън Топ 10 в класирането само за календарната 2017-та, Мъри отново изглежда спокоен и във форма.


"Щастлив съм от играта си. Всичко се развива много добре в момента. Чувствам се добре да бъда в средата на втората седмица. Днес изиграх може би най-добрия си мач. Не беше лесно, но чувствам, че с всеки следващ мач играя по-добре. Удрям топката чисто и отново успявам да избера точните удари в точния момент. Свърших доста работа в последните около десет дни", кометира Мъри след победата с 6:3, 6:4, 6:4 над Хачанов.


Промяната в представянето на Мъри беше отчетена и от някои от бившите тенисисти, които днес работят като екперти в медиите. "Той намери себе си. Направи го в точния момент - когато си поставен под №1, финалист от миналатата година и желаеш победата", коментира Горан Иванишевич.


"Гледах го днес. Игра много добре. Играе все по-добре. Сега всичко е възможно. Всеки може да спечели. Имаш Лендл в отбора си, човек с толкова много опит. Анди знае какво трябва да направи. Понякога може да играеш много слабо преди турнир от Шлема, но когато той дойде просто започваш да печелиш, дори не знаеш защо. Той навлезе във форма в правилния момент и с всеки следващ кръг се представя по-силно", добави той.


Световният №1 получи поздравления и от Джон МакЕнроу. "Анди се представя отлично. Най-добрите четирима в ранглистата най-вероятно ще бъдат на полуфиналите. Не мисля, че той беше толкова далеч, колкото твърдяха хората. Той е много труден за побеждаване в турнири от Шлема. Схемата изглеждаше тежка в началото, но сега ще изглежда изненадващо, ако той не стигне полуфинал, ако не и финал", подчерта МакЕнроу.


За място на полуфиналите Мъри ще се изправи срещу Кей Нишикори. Японецът обича червените настилки, но изостава с 2:8 победи в мачовете срещу Мъри. Последната му победа обаче дойде именно на четвъртфиналата фаза на турнир от Големия шлем - през миналата година в Ню Йорк. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини