Вавринка: Предстои ми голям мач срещу Чилич



06-06-2017 10:04 | Николай Драганов

Стан Вавринка е един от скритите фаворити за трофея от тазгодишния "Ролан Гарос". Швейцарецът има едно голямо предимство - вече е печелил титлата в Париж преди две години. Вчера Стан се класира на четвъртфинал след победа със 7:5, 7:6(7), 6:2 над любимеца на местната публика Гаел Монфис, а в следващия кръг ще срещне прекрасно представящия се Марин Чилич.

 
"Изиграхме два много оспорвани сета. Тежък мач, тежки условия, доста ветровито, много напрежение, защото се познаваме добре. Беше важно да остана концентриран и силен, щастлив съм, че преодолях този двубой", коментира Вавринка след своята победа и призна, че публиката е била невероятна.


"Очаквах Гаел да получи голяма подкрепа. Той е обичан тук. Играе у дома, така че това е нормално. Но бях изненадан, защото трибуните наистина бяха много добри. Бяхачестни към случващото се на корта. Атмосферата беше страхотна за игра, така че съм много щастлив от всичко", каза Вавринка.

 

"Труден съперник, играе наистина много добре на "Ролан Гарос", стигна с лекота четвъртфиналите. Играе много агресивно, вече спечели и турнир на клей по-рано през сезона. Имали сме здрави битки в миналото, например в Лондон през миналата година", коментира швейцарецът по адрес на следващия си съперник - Марин Чилич.


"Ще трябва да се подготвя за много голям мач. Той сервира добре. Ще трябва да се опитам да намеря отговор на ретур и да се опитам да диктувам играта от основната линия", разкри тактиката си Стан, който успокои феновете си, че медицинският тайм аут в началото на двубоя с Монфис не се касае до сериозен проблем. "Не ми пречи да играя, нито да играя добре. Нека го кажем така - нещата са под контрол".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини