Рожденички на полуфинал в четвъртък в Париж



06-06-2017 21:13 | Любомир Тодоров

Швейцарката Тимеа Бачински за втори път след 2015 година се класира на полуфинал на "Ролан Гарос". Там я очаква латвийката Йелена Остапенко. Куриозното е, че в деня на двубоя им - 8 юни, и двете тенисистки имат рожден ден.

Поставената под №30 Бачински спечели срещу любимката на домакините Кристина Младенович с 6:4, 6:4 на корт "Филип Шатрие" в двубой, прекъсван на два пъти заради дъжд. 


В първия сет ключов беше деветия гейм, продължил над 12 минути, в който 27-годиешната още Тимеа проби за 5:4, а след това отрази точка за рибрейк преди да затвори сета. Във втория 13-ата поставена французойка поведе с 3:1, но съперничката й направи два поредни пробива. При 5:4 тя сервираше за мача. Младенович стигна до точка за рибрейк, но Бачински я отрази и след това затвори срещата след топка в аут на Кики.


Двете тенисистки направиха общо 61 непредизвикани грешки - 34 за блондинката от Франция. Тимеа, която има титла на двойки в София през 2009 г., направи 25 уинъра, а Кристина - 16.


В другия двубой 19-годишната Остапенко направи обрат срещу бившата номер едно в света Каролине Вожняцки и спечели с 4:6, 6:2, 6:2. Датчанката доминираше в началото на двубоя, когато латвийката не успяваше да се справи със силния вятър. Каро, която е №11 в схемата, поведе с 5:0, но трудно взе сета. В следващите два Йелена беше по-добрата на корта и направи общо 5 пробива при един допуснат.


За 47-ата в света Остапенко това е първи полуфинал в турнирите от Големия шлем. Тя постигна 38 уинъра срещу само 6 на именитата си съперничка. Но Йелена направи и цели 50 непредизвикани грешки при 25 на Вожняцки.


Двете полуфиналистки не са играли до момента.

 

Остапенко

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини