Рожденичките полуфиналистки: Много готино!



07-06-2017 09:23 | Николай Драганов

Тимеа Бачински развали деня на французите, след като успя да отстрани тяхната любимка и голяма надежда за трофея от "Ролан Гарос" Кристина Младенович с 6:4, 6:4 в двубой, прекъсван заради дъжд и игран при тежки условия. 


Това е втори полуфинал за Бачински в последните три години, а надеждите на Младенович да стане втората французойка на полуфинал след Марион Бартоли преди шест години бяха разбити. Самият продължи 1 час и 49 минути, но отне повече от пет часа, за да бъде завършен.


"Беше наистина трудно, защото видяхме всички сезони събрани в един ден днес. Имахме пясъчна буря, ураган, почти видяхме и сняг", заяви швейцарката след победата. "Беше наистина трудно да запазя концентрация цял ден. Чувствах се изтощена, както вероятно и вие", обърна се тя към публиката. "Съжалявам, че отстраних вашата любимка", добави тя. 


Все пак надеждите на французите са живи - в играта все още е Каролина Гарсия, която ще срещне Каролина Плишкова днес. 
"Мисля, че магията се случва за мен винаги тук, дори при първия път, когато дойдох като дете. Все още се опитвам да разбера защо", добави от своя страна Бачински. Тя ще се надява магията да продължи и в четвъртък, когато празнува своя 28-ми рожден ден. 


Тогава Бачинки ще се изправи срещу младата Йелена Остапенко, която по ирония на съдбата също ще има рожден на този ден, навършвайки 20 години. Латвийката се наложи над Каролине Вожняцки след 4:6, 6:2, 6:2.
"Това е доста забавно. Доста готино... Щастливка, по-млада е от мен! Но може би аз ще бъда щастливка, опит и мъдрост, не знам...", шегуваше се Тимеа. 


Не толкова забавно беше за Младенович, която призна, че съперничката й се е приспособила по-добре към тежката ситуация. "Мисля, че тя успя да играе по-добре от мен. Може би играта и пасва по-добре на тези условия... Но аз се чувствам много далеч от играта, която мога да показвам", призна русокосата французойка. 


Радостта си не скри и все още 19-годишната Остапенко. "Може би това е един от най-добрите подаръци. Да играеш полуфинал на "Ролан Гарос" на рождения си ден - това е наистина чудесно, надявам се да му се насладя", коментира тя.


"Наистина съм много щастлива, все още не мога да повярвам. Щастлива съм да играя тук, това е невероятен турнир. Когато дойдох далеч не очаквах да играя полуфинал, но играя все по-добре с всеки следващ мач. Трупам увереност, така че ако продължавам по този начин, мисля, че всичко е възможно", подчерта световната №47.


Относно съперничката си тя коментира, че я познава добре, тъй като са играли заедно на двойки миналата година. "Мисля, че сме добри приятелки. Играхме заедно и се познаваме. Тя е страхотен човек. И двете ще имаме рожден ден, така че наистина очаквам с нетърпение този мач", каза Остапенко преди първият мач между двете като съпернички. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини