Латвийка е първата финалистка на Ролан Гарос



08-06-2017 18:41 | Станко Димов

Йелена Остапенко е първата финалистка на Ролан Гарос! Латвийката, която днес празнува своя 20-и рожден ден, победи с 2:1 сета Тимеа Бачински, също празнуваща рожден ден (28) след близо два часа и половина игра, в отделните части 7:6 (4), 3:6, 6:3.

„Много съм щастлива от начина, по който отпразнувах своя рожден ден”, бяха първите думи на Остапенко след срещата.

„Наслаждавам на всеки един момент в турнира. Радвам се, че точно днес успях да спечеля. Напрежението беше голямо, това е полуфинал в Шлема. Беше ми трудно да контролирам емоциите си по време на срещата. Опитах се да наложа моята игра, да бъда постоянна, макар и не винаги да ми се отдаваше. Днес искам да се насладя на моя ден, на моя рожден ден и на този прекрасен момент в моята кариера. Няма значение срещу кого ще играя на финала”, каза още щастливата победителка.

Благодарение на успеха Остапенко си гарантира дебют в Топ 20 на ранглистата при следващото ѝ обновяване в понеделник. Освен това тя стана първата представителка на Латвия, която достига до финал в турнир от Големия шлем.

Нейната съперничка във финала в събота ще бъде стане известна по-късно днес от двубоя Каролина Плишкова – Симона Халеп.

По пътя към финала Остапенко записа четири трисетови победи.

От своя страна Бачински участва за втори път в полуфинален двубой на Ролан Гарос, но отново не успя да направи крачка към двубоя за трофея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини