Халеп: Тази загуба беше по-тежка от онази през 2014-а



11-06-2017 09:02 | Любомир Тодоров

Симона Халеп загуби втори финал на "Ролан Гарос". Въпреки поражението от Йелена Остапенко в Париж, румънката не прави трагедии и говори овлядано на своята пресконференция. Ето най-интересните отговори от нея.


- Коя загуба е по-тежка: сегашната или онзи от 2014 г.? Питам, защото преди 3 години също имаше шансове на финала, който беше много тежък мач. Тази ли, защото беше фаворит?
- Казвах преди мача, че не съм фаворитка, защото никога не се знае с млади тенисистки и такива, които удрят много силно всяка топка. От тази загуба ме боли повече, може би защото по-добре осъзнавах какво се случва. Преди 3 години за мен финалът беше нещо ново, а сега знаех какво да очаквам. Боли много, ще ми трябва известно време да отмине (усмихва се).

- Поздравления за чудесния турнир и за това, че беше част от този финал. Какво мислиш за мача?
- И аз смятам, че изиграх добър турнир. Да играеш на финал е страхотно. Тя (Остапенко) игра много добре, удряше много силно. При някои точки аз бях просто зрителка на корта. Тя заслужаваше победата. Тежък момент е за мен, но чувството ще премине с времето. Ще продължавам да работя, защото наистина искам да повторя това, което направих на този "Ролан Гарос". Ще видим какво ще стане.

- Разочарованието е заради загубата, или защото мислиш, че си могла да промениш нещо в развоя на мача?
- Не вярвам, че направих нещо грешно във финала. Мисля, че играх добре. Може би ми липсваше малко късмет в някои от разиграванията - всички тези линии, намеси на мрежата... Смятам, че всичко беше на нейна страна, но както казах тя заслужаваше победата. Тя игра много добре в трудни за нея моменти при сет за мен и 3:0 гейма.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини