Санторо: Да спечелиш дори точка срещу Рафа е трудно



13-06-2017 08:40 | Николай Драганов

Бившият френски тенисист Фабрис Санторо стана поредният човек от света на тениса, който се изказва ласкаво за Рафаел Надал. 39-годишният Санторо призна, че е останал меко казано впечатлен от представянето на Матадора по време на сезона на клей.


Надал успя да спечели своите десети титли от "Ролан Гарос", Монте Карло и Барселона, а по пътя към трофея в Париж испанецът изгуби едва 35 гейма. Така според Санторо се оказва голямо предизвикателство да спечелиш дори точка срещу Рафа. 


"От другата страна на мрежата имате играч, който е толкова здрав физически, удря топката толкова здраво и играе всяка точка, все едно е мачбол. Не говорим за спечелването на мача, нито дори на сета или гейма. Да спечелиш дори една точка е трудно", анализира Санторо след финала срещу Стан Вавринка.


Надал завърши сезона на клей с 24 победи и една единствена загуба от Доминик Тийм в Рим, като 22 от тези победи дойдоха без Рафа да изгуби сет. Единствено Кайл Едмънд и Фабио Фонини успяха да принудят Матадора да играе трети решителен сет съответно в Монте Карло и Барселона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини