Федерер: Искаше ми се да остана по-дълго в Щутгарт



Федерер: Искаше ми се да остана по-дълго в Щутгарт
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-06-2017 08:15 | Николай Драганов

Роджър Федерер претърпя шокиращата загуба от Томи Хаас още на старта на турнира на трева в Щутгарт, но според швейцареца няма място за паника. Маестрото стартира отлично сезона и грабва три големи отличия, след което пропусна целия сезон на клей, за да се съсредоточи върху мачовете на трева.


Макар да пропиля мачбол в тайбрека на втория сет, а мачът срещу Хаас да беше изпълнел с прекрасни уинъри и разигравания, Федерер заяви, че това не е достатъчно.


"Дойдох тук и загубих на полуфиналите миналата година, а тази година това се случи в откриващия мач. Определено не е нещото, на което се надявах. Особено на трева, близо до дома, в Германия, където имам добри спомени. Не е много добре", коментира Федерер.


"Ако не се възползваш от шансовете си, както аз не успях да го направя - да водиш със сет и брейк, можеш да видиш единствено себе си в края на мача. Искаше ми се да остана по-дълго тук и да имам шанс да спечеля турнира, така че това е разочарование. Наистина ми харесваше в Щутгарт", призна Роджър, който допусна едва второ поражение през сезона вчера.


Според него причината за неуспеха може да бъде търсена в липсата на игрова практика. "Не всичко беше лошо, определено. Със сигурност имаше някои добри моменти, но категорично не бяха толкова остър, колкото се надявах преди турнира или в момента, когато имах преднина и чувствах, че трябва да вървя напред. Определено направих някои огромни грешки, взех грешните решения", призна швейцарецът.


Макар да допусна своята първа загуба в откриващ мач на трева от 2002 година насам, Федерер остана оптимист и веднага откри позитивите, които може да извлече от ранното отпадане. 


"Това ми дава повече време за Хале. Като позитивно мислещ човек, това виждам. Играя на трева от около две седмици... Хубаво е, че играх мач отново. Наистина почувствах тялото си. Чувството е различно в момента от това на тренировките. Има позитиви, които да извлека. Ще имам възможност да се подготвя по-добре за Хале, а след това и за Уимбълдън", завърши той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини