Хаас: Роджър ще преживее тази загуба по-лесно, щом е от мен



Хаас: Роджър ще преживее тази загуба по-лесно, щом е от мен
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
15-06-2017 08:46 | Николай Драганов

Последният път, когато Томи Хаас прегръщаше Роджър Федерер на корта след двубой от тура беше през март тази година - германецът беше директор на турнира в Индиън Уелс и връчи трофея на шампиона в лицето на Федерер.

 

Вчера това му се случи отново, но този път 39-годишният тенисист тъкмо беше реализирал мачбол, печелейки срещу 18-кратния шампион от Големия шлем и нанасяйки му първа загуба в откриващ двубой на трева от 2002 година.


Запитан как щеше да се почувства, ако Федерер беше загубил в първия си мач на турнира, на който той беше директор, Хаас отвърна шеговито: "Щеше да бъде ужасно. Сега го разбирам и от тази гледна точка. Бях много щастлив да му връча трофея от Индиън Уелс... не казвам, че останалите играчи от ATP и WTA не са също толкова важни. Уважавам всички атлети".


"Това е малко неприятно за Роджър, но пък ако ще губи, той може би е щастлив да губи от мене, понеже знае, че скоро няма да ме има. Така че мисля, че ще преглътне тази победа малко по-лесно, отколкото ако беше срещу някой друг. Ще бъде щастлив за мен. Той ще отвърне, това само ще го мотивира да се представи по-добре в Хале и Уимбълдън", добави германецът.


Хаас, който в момента се намира под №302 в ранглистата наниза 23 аса, за да лиши Федерер от неговата победа №1100. За германецът тя е под №569, шеста за сезона и първият случай от 2014 година насам, когато печели два поредни мача. 


"Нямам много думи относно тази победа. Мина доста време, откакто спечелих в два поредни дни и да го направя срещу Федерер очевидно влиза в най-добрите моменти на кариерата ми. Усещането беше много специално. В същото време, той ми е близък приятел, така че не мога да празнувам много. Аз съм в края на кариерата си, така че емоциите са различни от тези, които биха били преди години. Това е спорта. За съжаление, един от нас трябваше да загуби, а обикновено това бях аз. Щастлив съм, че излязох пред германските фенове, играх срещу приятел и идол, легенда, най-великият на всички времена. Фантастично е", подчерта Хаас.

 

"На моменти подкрепата от трибуните беше по равно. Когато напусна корта, имаше огромни овации. Където и да отиде, той е фаворит на феновете и така и трябва да бъде", добави германецът, който коментира, че след като е допуснал пробив във втория сет е започнал да играе по-освободено, а изпускането на мача от страна на Федерер отдаде на липсата на игрова практика при швейцареца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини