Димитров не успя срещу Янович



15-06-2017 17:44 | Любомир Тодоров

Вторият поставен на турнира в Щутгарт Григор Димитров отпадна в първия си мач на трева този сезон.


В двубой между тенисисти, стигнали полуфинал на Уимбълдън Гришо отстъпи на Йежи Янович от Полша с 6:7(4), 3:6 след 78 минути игра в осминафинален двубоя.


В първата част нямаше нито една точка за пробив. Особено впечатляващ беше Григор, който спечели първите си 5 сервис гейма на нула. Серията му от поредни точки спря на 20. В последвалия тайбрек обаче Димитров допусна два минибрейка. Янович поведе с 6:4 и реализира първия си сетбол след непредизвикана грешка от форхенд на 26-годишния хасковлия.


Българинът стигна до първите точки за пробив в двубоя в седмия гейм на втората част. След двойна грешка на Янович се стигна до 15:40, но полякът се спаси с топовни сервиси. Веднага след това Григор имаше и трета възможност, но отново не успя. В следващия гейм гигантът от Лодз на свой ред стигна до точки за пробив и реализира първата след аут на съперника. При 5:3 Янович сервира за мача и го направи на нула.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ. 

 

Димитров завърши с 16 аса, 58 процента вкаран първи сервис и 86 процента спечелени точки при разиграването му.

Следващата седмица Григор ще играе на турнира в "Куинс клъб" (Лондон), където спечели титлата през 2014 година, след което игра и полуфинал на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини