Мюлер отново ще спори за трофея в Хертогенбош



17-06-2017 18:58 | Станко Димов

Поставеният под №4 Жил Мюлер се класира за финала на турнира на трева в Хертогенбош, който е от категория АТР 250. Левичарят от Люксембург се наложи със 7:6 (5), 6:2 над втория в схемата Александър Зверев.

„Определено това беше един от най-добрите ми двубои от началото на сезона. Играх много добре от самото начало. Всички знаят, че Саша е труден съперник, който вече има зад гърба си спечелени големи турнири. Изключително щастлив съм, че продължавам напред”, коментира Мюлер.

„Вярно е, че съм сред най-възрастните играчи в Тура, но в момента играя най-добрия си тенис. През последните години успях да се опази от контузии и мога да играя на повече турнири, което ми е от голяма полза”.  

34-годишният Мюлер ще излезе в неделя на третия си финал за сезона. Той спечели дебютната си титла през януари в Сидни (победи на финала Евънс), а в Ещорил отстъпи пред Кареньо Буста в спора за трофея. Силните изяви на Мюлер го изведоха до рекордното за него 26-о място в ранглистата в началото на май.

Мюлер продължава традицията да се представя силно в Хертогенбош. Миналата година той отстъпи на Никола Маю в спора за трофея, а през 2015-а достигна до полуфиналите, където загуби от Давид Гофен.

„Играл съм тук много пъти. Мога да пътувам до турнира с кола, семейството ми е с мен също, така че наистина обичам турнира много”.

На финала в неделя Мюлер ще срещне хърватин – победителя от двубоя Марин Чилич – Иво Карлович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини