Федерер ще търси реванш в Хале – основна схема



Федерер ще търси реванш в Хале – основна схема
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-06-2017 21:19 | Станко Димов

След разочароващото представяне и ранното отпадане на турнира на трева в Щутгарт, Роджър Федерер ще се завърне на корта идната седмица с участие на една от любимите си надпревари – тази в Хале (АТР 500). Швейцарецът, 8-кратен шампион в турнира, е поставен под №1 в схемата тази година и е само на успех от победа №1100 в Тура. В Хале Маестрото ще преследва 16-а титла на трева.

35-годишният швейцарец ще стартира с двубой срещу Йен-Сун Лу, а във втори кръг е възможен дуел с Миша Зверев, който тази седмица достигна до полуфиналите в Щутгарт (загуби от Фелисиано Лопес).

На четвъртфиналите Федерер може да се срещне с шестия поставен Люка Пуй, който на старта ще има за съперник снажния Ян-Ленард Щруф.

В половината на Федерер попадна и Кей Нишикори, който никога в кариерата си не е печелил титла на тревна настилка.

В долната половина на схемата е Доминик Тийм. Австриецът, който за последно игра на „Ролан Гарос”, ще започне турнира с двубой срещу квалификант. При успех във втори кръг ще срещне Робин Хаасе или Давид Ферер.

23-годишният Тийм миналата година спечели първата си титла на подобна настилка, след като триумфира в Щутгарт. В четвъртината на Тийм са още играчи като Томи Хаас и Гаел Монфис.

В долната половина на схемата е и местният любимец Александър Зверев. Миналогодишният финалист ще търси 5-а титла на ниво АТР, като в първи кръг ще играе с италианеца Паоло Лоренци. Във втори е възможен дуел с шампиона от 2011 Филип Колшрайбер.

Миналата година шампион в Хале стана Флориан Майер.

ОСНОВНА СХЕМА В ХАЛЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини