Федерер: 1100 е голямо число, наслаждавам се



Федерер: 1100 е голямо число, наслаждавам се
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-06-2017 10:51 | Николай Драганов

Роджър Федерер записа пореден рекорд в своята велика кариера, като отпразнува победа №1100 на старта на турнира в Хале. Швейцарецът е осемкратен шампион от тази надпревара, а в първи кръг през този сезон се наложи над Юичи Сугита с 6:3, 6:1 за 52 минути.


"Този рекорд беше споменат в Щутгарт, но бях забравил за него", призна Федерер, който търсеше своята победа №1100 още в Щутгарт, но бе спрян в първи кръг от своя добър приятел Томи Хаас. 


"Днес оценявам тези числа много повече, отколкото преди. Мисля, че сега мога в по-голяма степен да им се наслаждавам. Това е нещо голямо и съм щастлив, че имам шанса да добавя още победи към това число", пожела си Роджър.


Маестрото е на второ място по този показател след Джими Конърс, който има 1256 победи. След него пък са Иван Лендъл с 1068 и Гийермо Вияс с 929. Първият действащ играч в класацията е Надал, който е под №7 с 849 успеха, а Новак Джокович е 10-ти със 775.


"Играх добър тенис, направих някои чудесни точки. Играх така, както исках: агресивно, поемах инициатива от основната линия, сервирах добре. Като цяло, щастлив съм", каза той относно мача срещу Сугита.


Следващият съперник на швейцареца ще бъде Миша Зверев, който победи Лукаш Лацко с 6:4, 6:4 на старта. Федерер, който има 20 победи и 2 загуби през този сезон, води с 3:0 в преките мачове срещу по-големият от братята Зверев. Последният им сблъсък беше на Australian Open, след като германецът бе отстранил Анди Мъри, но бе спрян от Роджър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини