Тийм отпадна рано в Хале, Зверев продължава по план



22-06-2017 08:16 | Николай Драганов

Световният №8 Доминик Тийм записа разочароваща загуба на осминафиналите на турнира от сериите ATP 500 в Хале. Австриецът отстъпи на Робин Хаасе от Холандия след 3:6, 6:7(7). 


Полуфиналистът от "Ролан Гарос" и един от най-силно представилите се играчи в сезона на клей допусна 44 непредизвикани грешки в мач, който продължи около 1 час и 30 минути. 


"Не беше най-добрият мач в живота ми, но играх добре", заяви щастливият победител Хаасе след двубоя. На другия полюс очаквано беше австриецът.


"Не стартирах по най-добрия начин. Първият сет беше средна работа. Играх добре през втория и имах доста шансове, но той изигра добре тези точки за сета, които имах и като цяло се представяше добре. Надявам се да натрупам още малко мачове в Анталия през следващата седмица и да се подготвя за Уимбълдън", каза Тийм, който пропусна три сетбола във втората част.


В следващия кръг Хаасе ще се изправи срещу Ришар Гаске, който имаше нужда само от 58 минути, за да надиграе Бърнард Томич с 6:3, 6:3 и да поведе със 7:2 в преките мачове срещу австралиеца.


Проблемите на Тийм нямаше друг млад топ играч в лицето на Александър Зверев. Германецът се справи с лекота със своя сънародник Филип Колшрайбер и го победи след 6:3, 6:4, за да достигне до четвъртфиналите.


"Много съм доволен, защото Филип е играч, който може да играе много добре на трева. Играе разнообразно, като миксира сервиса със слайс, така че винаги е тежък съперник на тази настилка. Доволен съм, че спечелих в два сета и играх добре", заяви 20-годишният Зверев, който записа първа победа над Колшрайбер в три мача досега.

 
През миналата година Саша записа престижна победа над Роджър Федерер на полуфиналите в Хале, макар да бе извън Топ 30. Впоследствие германецът изгуби финала от сънародника си Флориан Майер. Неговият следващ съперник през този сезон е Роберто Баутиста Агут, който се справи с Дъстин Браун след 6:4, 1:6, 7:6(6).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини