България - Полша 2:1, Малеева и Пиронкова осигуриха крайната победа



02-02-2011 22:46 | Николай Драгиев

България победи Полша с 2:1 победи в първия си турнирен сблъсък от тазгодишното издание на "Фед Къп", провеждащо се в Ейлат (Израел). Решителен за успеха се оказа двубоят на двойки. В него Цветана Пиронкова и Магдалена Малеева постигнаха престижна победа над Клаудия Янс и Алися Росолска 6:1, 6:3.

Така ветеранката Маги Малеева донесе късмет на българския тим с първото си участие в националния отбор от 2005 година, а освен това показа че класата е нещо, което не си отива с годините. Най-титулуваната ни състезателка в отбора вече има 25 победи за България - 7 на двойки и 18 на сингъл.

Тон за крайния успех даде втората ни ракета Елица Костова. Българката много трудно се наложи с 6:4, 4:6, 7:6 (7:5) над 171-ата в света Магда Линет за два часа и половина игра. Именно триумфът на Костова бе решителен за самочувствието на нашия отбор.

Елица стигна до втория си успех в националния тим до момента след наистина драматичен успех със 7:5 точки в решителния тайбрек. Интересното е, че Линет е 171-а в ранглистата, а Костова 209-а.

В битката на първите ракети Цветана Пиронкова за седми път загуби от десетата в световната ранглиста Агниешка Радванска. Полякинята се наложи с 6:2, 6:4 и изравни резултата.

В четвъртък българките играят с Люксембург от 16,00 часа, а ден по-късно излизаме и срещу домакините от Израел.

В група I на зона Европа/Африка България попадна в група B, където са още отборите на Израел и Люксембург. Днес Израел надви Люксембург с 3:0 след дежурна победа за звездата на тима Шахар Пеер.

Победителят в групата ще се бори за място в по-горна група, а завършилият на четвърто място ще трябва да играе плейоф за оставане.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини