Даниел Еванс с положителна проба за кокаин



24-06-2017 09:31 | Николай Драганов

Британският тенисист Даниел Еванс е дал положителна проба за кокаин през април. Новината беше потвърдена както от самия него, така и от антидопинговия орган на Международната федерация по тенис (ITF). 


Еванс се намира под №50 в световната ранглиста и е трета ракета на Великобритания. 27-годишният играч имаше ключова роля за триумфа на страната си в Купа "Дейвис" през 2015 година. Той първи съобщи новината на специална пресконференция в Куинс като обясни, че е употребил наркотика при изцяло странични обстоятелства и не по време на турнир.


"Направих грешка и трябва да приема последствията. Беше ми съобщено, че съм се провалил на тест за кокаин през април. Важно е да знаете, че той не беше взет на турнир и по никакъв начин не е свързан с тениса. Нито за секунда не искам да кажа, че това е приемливо поведение. Предадох много хора. Моето семейство, моят треньор, моят отбор, спонсорите, британския тенис и феновете", заяви Еванс, който и без това имаше репутацията на "лошо момче".


"Бих могъл единствено да се извиня от дъното на душата си. Това е невероятно тъжно и унизително", добави той.
"На 24 април 2017 година Даниел Еванс беше подложен на допинг тест във връзка с негово участие на турнира в Барселона. Пробата беше анализирана от WADA в Монреал, Канада и бяха открити следи от кокаин. На 16 юни г-н Еванс беше уведомен, че е нарушил антидопинговото законодателство. Той прие резултатите от изследването. Считано от 26 юни той е със спрени права", гласи съобщението на антидопинговия орган.

 
Британският тенисист може да бъде наказан с до четири години забрана да се състезава. "Това е много тъжна новина за тениса", коментира Григор Димитров. Българинът тъкмо бе научил новината, когато даваше пресконференция след победата си на четвъртфиналите в Куинс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини