Жюстин Енен се завръща на корта на турнира в Сидни



 Жюстин Енен се завръща на корта на турнира в Сидни
Свързани играчи
Тагове
21-12-2009 11:45 | Станко Димов

Четирикратната победителка в Откритото първенство на Франция по тенис Жустин Енен (Белгия) потвърди, че първия турнир, в който ще участва след завръщането си в спорта, ще бъде в Сидни през януари догодина, предава ДПА.

 

В Сидни ще играе и водачката в световната ранглиста Серина Уилямс (САЩ). Енен получи "уайлд кард" са състезанието, което стартира на 10-ти януари, седмица преди Откритото първенство на Австралия, първи турнир от Големия Шлем за годината. Девет от първите 10 в световната ранглиста при жените ще играят в Сидни. Изключение ще прави само рускинята Динара Сафина.

 

"Имам чудесни спомени от Сидни. Ще бъде чудесно да изиграя няколко мача преди големия турнир в Мелбърн", каза Енен в специално изявление. Белгийката, която се отказа от тениса през май 2008-ма година, има три титли от Сидни - през 2004, 2006 и 2008 година. 27-годишната Енен, бивша номер едно в света, сега е 117-та в класацията на УТА. Тя има в кариерата си 7 титли от Големия Шлем, като през 2004-та спечели Откритото първенство на Австралия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини