Томич шокира: Отегчен съм, играя за парите, не уважавам тениса



05-07-2017 10:12 | Николай Драганов

Бърнард Томич шокира тенис обществеността с поредно скандално изказване. След загубата си в първи кръг на Уимбълдън от Миша Зверев австралиецът обяви, че е бил "отегчен" по време на двубоя. Нещо повече - 24-годишният бивш представител на Топ 20 призна, че е поискал медицински тайм аут за да накъса играта, без да е имал реален проблем.


Томич изглеждаше незаинтересован от победата в мача, а след загубата си 4:6, 3:6, 4:6 призна, че още в началото на мача се е почувствал отегчен, поради което е опитал да промени нещо чрез различна "стратегия". "Помислих си, че трябва да прекъсна неговия момент, да го използвам като стратегия, защото играех зле и се чувствах зле. Опитах да използвам нещо различно, може би, нали разбирате - да го забавя малко на сервис", призна Томич.


Австралиецът, който вероятно ще бъде разследван за поведението и думите си, продължи с шокиращите си твърдения, които рядко могат да бъдат чути от професионален тенисист, при това бивш представител на Топ 20.

 

"Да държа трофея или да се представям добре, просто вече не ми носи удовлетворение. Няма го. Не бях там психически и физически. Чувствах се малко отегчен. Не знам защо, но се почувствах отегчен, ако трябва да съм честен с вас. Не се интересувам дали ще стигна до четвърти кръг на US Open или ще отпадна в първи. За мен е все същото. Ще играя още десет години и знам, че след края на кариерата ми няма да се налага да работя отново", заяви той, намеквайки че играе само заради парите.


В момента Томич се намира под №59 в света. Запитан дали ще върне чека за 35 000 паунда, който получи за участието си в първи кръг, Томич отговори крайно неадекватно, намесвайки името на Роджър Федерер. "Всички работим за пари. На 34, може би ще дарявам да благотворителност. Ако попитате и Федерер дали ще го направи, ще го направя и аз". 


И продължи: "Вярвам, че трябва да уважаваш спорта. Но мисля, че аз не го уважавам достатъчно. В някакъв смисъл тези години в тура са ми се отразили негативно". 


Изказванията на Томич веднага предизвикаха реакция в тенис легендата Мария Навратилова, която в момента е коментатор. "Това е голямо неуважение към спорта, неуважение към историята му. Ако не можеш да се мотивираш на Уимбълдън е време да си намериш друга работа. Само помислете за зрителите - някои от тях вероятно работят във фабрики. Плащат добри пари, за да дойдат тук и да гледат Уимбълдън и виждат играч, който дори не се старае и не му пука. Просто си остани у дома", не спести разочарованието си Навратилова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини